© autobedrijf van Hoepen Middelburg   0118 - 635474

BOVAG  garage Autobedrijf van Hoepen Middelburg

Autobedrijf  Nieuwe auto’s   occasions   Reparatie/      Autobanden   Contact    

                                                         Onderhoud

Autobedrijf van Hoepen Middelburg

 © autobedrijf van Hoepen Middelburg   0118 - 635474

Winterbanden

Volg ons op facebook

Winterbanden specialist Autobedrijf van Hoepen

Vanaf een temperatuur onder de 7 graden wordt geadviseerd om winterbanden onder uw auto te laten leggen. Bij autobedrijf van Hoepen voorzien we u graag van een advies op maat bij de aankoop van winterbanden. Zo weet u zeker dat u de winterband kiest die het beste bij uw auto past. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de montage van winterbanden en onze speciale bandenopslag.


Waarom kiezen voor winterbanden?

Het doel van winterbanden is zorgen voor een betere veiligheid voor u en uw mede weggebruikers, in winterse omstandigheden, als er bijvoorbeeld sneeuw of ijzel op het wegdek ligt. Het is daarom dan ook verstandig om te kiezen voor winterbanden.

Winterbanden hebben namelijk betere grip en uitstekende rijeigenschappen, dit komt doordat het profiel dieper is dan die van een zomerband of all-season-band. Het profiel van een winterband heeft namelijk meer en diepere lamellen, waardoor deze meer grip heeft in sneeuw en op ijs.

Veel mensen kiezen ervoor om een combinatie van banden en velgen aan te schaffen. Wij raden dit ook aan om te doen, dit is namelijk goedkoper voor u. Als het tijd is voor de wissel van de autobanden dan is het goedkoper om een combinatie te kopen (banden plus velgen). Omdat op deze manier alleen de huidige wielen set hoeft te worden omgewisseld met de nieuwe set. Dit is goedkoper dan een nieuwe banden set op uw huidige velgen te laten monteren.


Wanneer heeft u winterbanden nodig?

Bij autobedrijf van Hoepen in Middelburg kunt u terecht voor een speciale bandenopslag van uw winterbanden tegen een scherpe prijs. Bekijk de mogelijkheden.Bij temperaturen van 7 graden Celsius of lager gaan winterbanden beter presteren dan de zomerbanden. Doordat de winterbanden soepel blijven resulteert dit in betere grip en een comfortabele wegligging. Een hardere band (zoals een zomerband) zal slechter op een nat of besneeuwd wegdek presteren en eerder het contact met de weg verliezen waardoor u de macht over het stuur kunt verliezen. Ook bij ijzel presteren de winterbanden beter.


Het is verstandig om al winterbanden onder uw auto te hebben voordat het officiële winter seizoen begint, vaak is dat rond de maand november. Men gaat vaak pas nieuwe winterbanden kopen als het winterseizoen al vol aan de gang is. Dit is niet verstandig omdat men niet precies kan zeggen wanneer het gaat sneeuwen of ijzelen. Door op tijd winterbanden te kopen bent u alvast goed voorbereid op de winter. Zodra de letter R in de maand zit ben u altijd veilig op weg met autobanden van autobedrijf van Hoepen.

Menu

Autobanden

Bandenmontage

Winterbanden

Bandenopslag

Contact


Bedrijvenpark Mortiere

Fagotweg 2F

4337 RC Middelburg


T 0118 635474

F 0118 628193


E info@autobedrijfvanhoepen.nl


Openingstijden:

Ma-vr    07:30 - 12:15 uur en

            13:00 - 17:30 uur

Showroom ook open op:

Za         09.00 - 15.00 uurⱱ   Sterke service

ⱱ   Vakbekwaamheid

ⱱ   Gespecialiseerd in Volvo/Saab

ⱱ   Persoonlijk advies